Certificirani osobni trener
Online tečaj

Jeste li ikada razmišljali o pokretanju fitness karijere, ali niste sigurni odakle početi? I zašto odabrati ovaj tečaj?

Tečaj certificiranog osobnog trenera temelji se na modelu Optimum Performance Training™. Jedinstveni model rada koji je osmislio NASM tako da treneri u svakom trenutku znaju u kojoj se fazi obuke nalazi njihov klijent. Temelji se na znanstvenim dokazima i principima koji pojedincu omogućuju napredovanje kroz pet faza treninga: stabilizacijska izdržljivost, izdržljivost u snazi, hipertrofija, maksimalna snaga i jačina.

Najčešće nedoumice osobnih trenera su:

– Kako mogu testirati klijenta?
– Kako napraviti određeni program vježbanja?
– Kako se pravi periodizacija treninga?
– Koji je najbrži način pomoći klijentu da smrša (izgubi višak kilograma)?
– Kako najbrže pomoći klijentu da dobije mišićnu masu?

– Kada trebam očekivati ​​vidljive rezultate?
– Kako dugoročno zadržati klijenta?
– Koji je pravi tečaj za mene, da dobijem odgovore na ova i mnoga druga pitanja?

Na našem online tečaju za osobnog trenera dobićete
odgovore na ova ali i na mnoga druga pitanja.

Što dobivate završetkom ovog tečaja?

Međunarodno priznati certifikat Nacionalne akademije sportske medicine (NASM), organizacije koja ima više od 35 godina iskustva i vodstva u fitnes industriji. (www.nasm.org). NASM certifikati imaju punu akreditaciju od EREPS-a (Europski registar stručnjaka za obuku).

NASM FACTS

Kako funkcionira online tečaj?

Prednost online tečaja je što možete slušati gdje god želite i kada želite, u vrijeme koje Vama odgovara.

Imate 5 godina prava pristupa sadržaju tečaja.

Obuka uključuje: NASM digitalnu knjigu, prezentacije, video prezentacije, skriptu s vježbama i njihovim modifikacijama, bazu snimaka s vježbama, primjere završenih treninga, pitanja za pripremu ispita, kao i završni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s transkriptom ispod svake video prezentacije (također na engleskom) što olakšava razumijevanje.

Ispit je u obliku testa u kojem prepoznajete točne odgovore.

Što ćete naučiti na tečaju?

Poglavlje 1: Trenutno stanje zdravlja i kondicije

Naučite razlikovati svoju ulogu osobnog trenera od svog opsega prakse, identificirajte uobičajena kronična zdravstvena stanja i razlikujte praksu utemeljenu na dokazima od fitness hira.

Poglavlje 2: Profesija osobnog trenera

Fitnes profesionalci imaju mogućnost rada za razne poslodavce ili za sebe. Ovo poglavlje istražuje rast industrije i ukupne mogućnosti karijere osobnih trenera.

Videos Audio Book

6 Videa 2 audio lekcije

Poglavlje 3: Psihologija vježbanja

Uloga psihologije u fitnessu je izuzetno važna. Neke od tema uključuju kako sudjelovanje u tjelovježbi utječe na nečije raspoloženje kratkoročno i dugoročno, učinak gubitka težine na samopouzdanje, različite vrste motivacije da se postane i ostane fizički aktivan te kako društvo i okolina utječu na cjelokupno tjelesno ponašanje vježbanja.

Poglavlje 4: Bihevioralni koučing

Ovo poglavlje pokriva očekivanja klijenata, procjenu promjene ponašanja, strukturiranje optimalnih sesija treninga, učinkovitu komunikaciju i primjenu tehnika za redovito pridržavanje tjelesnih vježbi korištenjem promjene ponašanja.

Videos Audio Book

5 Videa 2 audio lekcije

Poglavlje 5: Živčani, koštani i mišićni sustav

Budući da svi fitness profesionalci trebaju razumijevanje ljudske anatomije i sustava kretanja, ovo poglavlje pokriva osnove živčanog, koštanog i mišićnog sustava.

Poglavlje 6: Kardiorespiratorni, endokrini i probavni sustav

Naučit ćete kako prepoznati strukturu i funkciju kardiorespiratornog sustava, kako kategorizirati funkciju endokrinog sustava, kao i probavnog sustava.

Poglavlje 7: Znanost o ljudskom kretanju

Naučit ćete osnove biomehanike i motoričkog ponašanja.

Poglavlje 8: Metabolizam tjelovježbe i bioenergetika

U ovom dijelu tečaja objašnjavaju se različiti energetski sustavi u tijelu, dajući osnovna znanja o načinima na koje koristimo hranu kao gorivo.

Poglavlje 9: Prehrana

Poboljšati svoje zdravlje i poboljšati kondiciju znači puno više od pukog vježbanja. Ovo poglavlje pružit će vam osnove potrebne za podršku raspravama o prehrani s klijentima i pružiti preporuke o tome kako podržati njihove ciljeve zdravom prehranom.

Poglavlje 10: Suplementacija

Važno je da osobni trener razumije što su suplementi i kako educirati klijente o rizicima povezanim s različitim suplementima. U ovom poglavlju saznat ćete sve informacije koje su vam potrebne za razgovor o suplementaciji s klijentom, a da pritom ostanete unutar svog opsega prakse.

Videos Audio Book

19 Videa 6 Audio lekcije

Poglavlje 11: Procjene zdravlja, dobrobiti i kondicije

Nakon ovog poglavlja moći ćete objasniti važnost procjena, prikupiti i sažeti subjektivne informacije o klijentima, identificirati korake za provođenje procjene sastava tijela i odabrati ispravne kardiorespiratorne procjene na individualnoj osnovi.

Poglavlje 12: Procjena posturalnog statusa, pokreta i performansi

Procjena držanja, kretanja i performansi sastavni je dio procesa uzimanja za sve klijente i pomoći će fitness profesionalcima u razvoju prilagođenih fitness programa za poboljšanje cjelokupnog zdravlja klijenta.

Videos Audio Book

14 Videa 2 Audio lekcije

Poglavlje 13: Integrirani trening i OPT™ model

Nakon potpune interpretacije rezultata procjene, može se razviti sveobuhvatan program treninga korištenjem specifičnih trenažnih varijabli definiranih u NASM OPT™ modelu.

Poglavlje 14: Koncepti treninga fleksibilnosti

Ovo poglavlje predstavlja znanstveno obrazloženje za trening fleksibilnosti, pravilne vježbe istezanja, istezanje za početnike i još mnogo toga.

Poglavlje 15: Koncepti kardiorespiratornog treninga

Kardiorespiratorna kondicija odražava sposobnost kardiovaskularnog i respiratornog sustava da opskrbe skeletne mišiće kisikom tijekom dugotrajne tjelesne aktivnosti. Na tečaju ćete naučiti više o poboljšanju kardiorespiratorne kondicije.

Poglavlje 16: Koncepti core trening

Pravilno osmišljen core trening može biti ključna komponenta cjelokupnog plana treninga za postizanje širokog spektra ciljeva. Cilj core treninga je razvoj stabilnosti, izdržljivosti, snage i eksplozivnosti.

Poglavlje 17: Koncepti treninga ravnoteže

Sposobnost održavanja posturalne kontrole ili ravnoteže temeljna je komponenta performansi, otpornosti na ozljede i rehabilitacije nakon ozljede. Naučite kako uključiti trening ravnoteže u program treninga vaših klijenata.

Poglavlje 18: Koncepti pliometrijskog (reaktivnog) treninga

Naučit ćete sve o pliometrijskom treningu i njegove tri faze, prepoznati pravilne progresije i uputiti u pravilnu tehniku.

Poglavlje 19: Koncepti SAQ treninga (speed, agility, quickness

Trening brzine, agilnosti i reaktivnosti (SAQ) je korisna i učinkovita metoda treninga koja stimulira adaptacije mišićne, neurološke, vezivne, pa čak i kardiovaskularne kondicije.

Poglavlje 20: Koncepti treninga opterećenja

Naučit ćete principe treninga s opterećenjem, kategorizirati vježbe za različite ciljeve, prilagoditi trening i koristiti sigurne metode i varijable treninga.

Videos Audio Book

102 Videa 8 Audio lekcije

Poglavlje 21: Optimalne Performanse Treninga®

Kreiranje i modificiranje programa vježbanja za klijente može biti kompliciran proces jer postoji mnogo varijabli koje treba uzeti u obzir, uključujući klijentove ciljeve, njihovu toleranciju na vježbanje i njihove jedinstvene fizičke sposobnosti, kao i njihovu povijest bolesti. Model Optimum Performance Training® to čini jednostavnim.

Poglavlje 22: Uvod u modalitete vježbanja

U ovom poglavlju naučit ćete kako kategorizirati različite modalitete vježbanja, opisati njihovu upotrebu ovisno o klijentu i odrediti točan otpor i proprioceptivnu upotrebu na individualnoj osnovi.

Poglavlje 23: Kronična zdravstvena stanja i posebne populacije

Ovo poglavlje pokriva važne informacije i preporuke za procjenu i izradu programa vježbanja za klijente s određenim kroničnim zdravstvenim stanjima ili funkcionalnim ograničenjima.

Videos Audio Book

8 Videa 3 Audio lekcije

Kada završite tečaj, polažete ispit online iz udobnosti svog doma. Završni ispit sastoji se od 100 pitanja za koje prepoznajete točne odgovore. Za prolaz morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora. Imate 90 minuta da završite ispit.

Edukacija uključuje:

Iskustva naših polaznika

Često postavljana pitanja

Potrebno je znati engleski jezik. Obuka je na engleskom, ali postoji transkript (također na engleskom) koji olakšava razumijevanje. Neće vam biti problem pratiti predavanja ako ste prije učili ovaj jezik.

Možete započeti online tečaj kad god želite. Vrijeme kada ćete pohađati nastavu određujete sami ovisno o svom slobodnom vremenu. Sadržaju možete pristupiti sa svog telefona, tableta ili stolnog računala, gdje god se nalazili.

Imate ukupno 5 godina prava pristupa sadržaju tečaja od dana aktivacije. Pristup ispitu dobivate odvojeno od sadržaja i imate godinu dana prava pristupa ispitu od dana aktivacije i ukupno 3 pokušaja polaganja ispita.

Ispit polažete online u obliku testa gdje prepoznajete točne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta za rješavanje ispita. Da biste položili ispit morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora.

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od jedne godine za polaganje završnog ispita. Ako ne prođete prvi put, možete pauzirati, ponovno prijeći područja u koja niste bili sigurni i zatim pokušati ponovno. Također možete kupiti dodatne testove po cijeni od 249 eura.

Kada uspješno položite ispit, certifikat će vam odmah biti dostupan u elektroničkom obliku na vašem NASM nalogu. Tiskana verzija bit će poslana na kućnu adresu izravno iz Amerike u roku od 6 do 8 tjedana.

Certifikat se obnavlja svake dvije godine po cijeni od 199 eura ili doživotnu certifikaciju možete platiti nakon dvije godine po cijeni od 399 eura.

Da biste ispunili uvjete za recertifikaciju, morate zaraditi CEU bodove. CEU bodove možete skupljati kroz razne edukacije, seminare i konferencije koje je akreditirao i priznao NASM.

Potrebna su vam ukupno 2 CEU boda da obnovite svoju certifikaciju koja uključuje obaveznu certifikaciju prve pomoći koja nosi 0,1 CEU bod.

Cijena edukacije s popustom iznosi 849 eura, uz mogućnost plaćanja u tri mjesečne rate.

Obuka uključuje NASM digitalnu knjigu, prezentacije, video prezentacije, video i skriptu s vježbama i njihovim modifikacijama, primjere gotovih treninga, provjere znanja, pitanja za pripremu ispita, kao i NCCA akreditirani ispit.

Nakon završene edukacije dobit ćete međunarodno priznati certifikat!

CERTIFICIRANI OSOBNI TRENER

CIJENA TEČAJA:

116.800 RSD (999€)

CIJENA TEČAJA:

99.500 RSD (849€)

Ako trebate pomoć ili dodatne informacije o kupnji tečaja, posjetite ovaj LINKili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.