Bodibilding - Online Tečaj

Pomozite klijentima da postignu vrhunsku fizičku formu i dostignu svoj maksimalni potencijal.

Potpuno nova NASM specijalizacija za trenera bodybuildinga (NASM-PBC) pružit će vam priliku da unaprijedite svoje znanje o programiranju treninga kako biste zadovoljili potrebe klijenata koji vole dizati utege ili se natjecati u bodybuildingu. Plan i program treninga uključuje sveobuhvatan pristup programiranju za postizanje idealne tjelesne građe. Naučit ćete sve što trebate znati, od pravilno planiranog i programiranog treninga s utezima, preko pravilne i učinkovite tehnike vježbanja do adekvatne i svrsishodne prehrane, kao i pravilne suplementacije za bodybuilding sportaše i fitness entuzijaste svih razina i iskustva.

Zahvaljujući znanstvenim i stručnim informacijama, možete pomoći klijentima da razbiju sve dezinformacije o bodybuilding treninzima koje se često mogu vidjeti na društvenim mrežama i internetu. Naučit ćete kako koristiti ispravno i učinkovito programiranje koje vam daje inspiraciju, uvid i metode za uspješno postizanje vaših ciljeva ili treniranje klijenata u skladu s njihovim estetskim težnjama.

Zašto biste trebali postati trener bodybuildinga?

Savladajte umjetnost i znanost treniranja sportaša bodybuildinga. Postanite stručnjak kojem se vaši klijenti obraćaju za sve potrebe transformacije tijela.

Vrhunski digitalni sadržaj!

Pristupite najnovijem NASM nastavnom planu i programu za bodybuilding na vrhunskoj, interaktivnoj platformi za digitalno učenje koja se može koristiti bilo kada, bilo gdje, na bilo kojem uređaju! Dobit ćete 100% najkvalitetnije iskustvo i vrhunski digitalni sadržaj!

Imate godinu dana za pristup sadržaju tečaja.

Edukacija uključuje:teorijski priručnik, prezentacije, video prezentacije, skriptu s vježbama i njihovim modifikacijama, bazu snimaka s vježbama, pitanja za pripremu ispita, kao i završni ispit.

Obuka je na engleskom jeziku, s transkriptom ispod svake video prezentacije (također na engleskom) što olakšava razumijevanje.

Ispit je online u obliku testa gdje prepoznajete točne odgovore.

Sadržaj tečaja

Poglavlje 1: Uvod

Saznajte više o ulozi trenera bodybuildinga, ciljevima programa i kako vam NASM specijalizacija može pomoći u napredovanju vaše karijere.

Poglavlje 2: Uvod u poboljšanje fizičke forme i fizičkog izgleda

Pregled povijesti bodybuildinga i definiranje sportaša u smislu anatomije, fiziologije… Gdje se bodybuilding nalazi unutar krajolika zdravlja, dobrobiti i sportske izvedbe.

Poglavlje 3: Osnove anatomije, fiziologije i biomehanike

Osnovni pregled opće anatomije i tjelesnih sustava, uključujući živčani, koštani, mišićni i endokrini sustav. Druga polovica poglavlja ispituje discipline biomehanike i kineziologije, zajednički poznate kao Znanost o ljudskom kretanju.

Poglavlje 4: Osnove metabolizma, energetske ravnoteže i gubitka masnoće

Saznajte sve o metabolizmu, koji se odnosi na kemijske procese živog organizma koji osiguravaju energiju. Za sposobnost izvođenja pokreta potreban je stalan dotok energije, a proces stvaranja kinetičke energije iz izvora potencijalne energije naziva se metabolizam.

Poglavlje 5: Hipertrofija mišića

Uvod u fiziologiju mišićne hipertrofije. Bit će riječi o miofibrilarnoj hipertrofiji (usporedni paralelni mehanizmi) i sarkoplazmatskoj (estetskoj) hipertrofiji. Također, naučite glavne mehanizme hipertrofije: mehaničku napetost, oštećenje mišića i metabolički stres.

Poglavlje 6: Makronutrijenti

U ovom ćete poglavlju naučiti strukturu i funkciju proteina, ugljikohidrata i masti, kao i probavu i apsorpciju svakog makronutrijenta.

Poglavlje 7: Mikronutrijenti i hidratacija

U ovom poglavlju naučit ćete razlike između vitamina topivih u vodi, vitamina topivih u mastima i minerala te implikacije na zdravlje i fizički izgled.

Poglavlje 8: Suplementacija

Naučite uobičajene rizike, dobrobiti i učinkovitost dodataka prehrani za poboljšanje gubitka masnoće i povećanje mišićne hipertrofije.

Poglavlje 9: Lijekovi za poboljšanje performansi (PED)

Naučite uobičajene PED-ove koji se koriste za povećanje gubitka masti i hipertrofije. Ovo poglavlje će educirati trenere bodybuildinga o rizicima i opasnostima koje dolaze s PED-ima, kao što su anabolički steroidi i stimulansi.

Poglavlje 10: Procjene fizičkog oblika i estetike tijela

Naučit ćete kako izvršiti sveobuhvatnu procjenu fizičke forme i estetike tijela klijenata bodybuildinga.

Poglavlje 11: Nutritivna procjena

Osnovni uvod u zdrave prehrambene navike, smjernice i sastavnice zdravih prehrambenih navika.

Poglavlje 12: Zagrijavanje, oporavak i prevencija ozljeda

U ovom poglavlju naučit ćete kako primijeniti korektivno zagrijavanje kako biste smanjili rizik od ozljeda, povećali pokretljivost zglobova i aktivaciju mišića.

Poglavlje 13: Trening s utezima i temeljni trening

Naučit ćete znanstvene i primijenjene aspekte treninga s utezima, kao i prednosti osnovnog treninga.

Poglavlje 14: Kardiorespiratorni trening i tjelesna aktivnost bez organiziranog tjelesnog vježbanja (NEAT)

Naučit ćete sve o kardiorespiratornom treningu. Također ćete naučiti učinke kardio vježbi i NEAT-a na sastav tijela (gubitak masnoće, povećanje mišića, atrofija mišića).

Poglavlje 15: Principi vođenja treninga

Naučite osnovne principe treninga kako biste motivirali i podržali sportaše na putu do postizanja rezultata. Poglavlje će pružiti kratak pregled psihologije i promjene ponašanja, kao i kako se ti principi primjenjuju na trening sportaša bodybuildinga.

Poglavlje 16: Programiranje treninga

Naučit ćete kako programirati trening za bodybuilding sportaše te različite programske protokole i kako se oni primjenjuju.

Poglavlje 17: Programiranje prehrane

Naučite različite strategije za programiranje pravilne prehrane za bodybuildere, uključujući određivanje kalorijskih potreba, ciljeva makronutrijenata te vremenskog rasporeda i periodizacije hranjivih tvari.

Poglavlje 18: Postizanje osobnih rekorda za natjecanje ili osobne ciljeve

Naučite važne komponente prehrane i treninga za sportaše koji pokušavaju postići vrhunac u vrijeme natjecanja. Naučite važna razmatranja koja su vam potrebna kada se pripremate za natjecanje u bodybuildingu.

Poglavlje 19: Održivost tjelesne transformacije

Naučite strategije za sprječavanje hiperfagije nakon postizanja prekretnice fizičkog izgleda. U poglavlju će se detaljno opisati dugoročne strategije za održavanje ciljeva postignutih tijekom transformacije tijela.

Kada završite tečaj, polažete ispit online iz udobnosti svog doma. Završni ispit sastoji se od 100 pitanja za koje prepoznajete točne odgovore. Za prolaz morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora. Imate 90 minuta da završite ispit.

Priručnik za programiranje treninga: Dobijte pristup unaprijed napravljenim predlošcima za procjenu obrazaca, materijalima i programima vježbanja, uključujući korektivne programe vježbanja zagrijavanja i programe vježbanja za sve četiri faze OPT™ modela.

Priručnik za programiranje prehrane: dobivate pristup planovima konzerviranih obroka, uključujući obroke za različite segmente (bikini, bodybuilding…) i ciljeve (velika mišićna masa, definirani mišići) kroz primjere iz stvarnog života.

Edukacija uključuje:

Zašto odabrati NASM specijalizaciju?

Gotovo četiri desetljeća Nacionalna akademija sportske medicine bila je zlatni standard za fitness obrazovanje i pretvaranje fitness entuzijasta u fitness lidere. Online specijalizacija trenera bodybuildinga može vam pomoći u postizanju vrhunskih rezultata. Znanje koje steknete ovom obukom može vam pomoći da postanete vrhunski trener čija je profesija priznata u cijelom svijetu i može vam pomoći da postignete svoju verziju uspjeha u dizanju utega i postizanju idealne tjelesne građe.

Specijalizacija je osmišljena posebno za profesionalce (kao i fitness i sportske entuzijaste) koji traže najnoviji sadržaj, strategije i programiranje temeljeno na znanstvenim činjenicama i dokazima za optimizaciju razvoja fitnessa. Ako ste već trener, ovaj tečaj vam može pomoći da poboljšate rezultate i razvijete svoje poslovanje pretvarajući svoje klijente u elitne sportaše dok u tom procesu mijenjate svoju karijeru.

Prijavite se već danas kako biste započeli svoje putovanje kao nadahnuti, obrazovani i ciljno usmjereni trener koji je potreban vašim klijentima.

Često postavljana pitanja

Kurs Bodybuilding (NASM-PBC) vredi 1.9 CEU bodova.

NASM Provider logo

Potrebno je znati engleski jezik. Obuka je na engleskom, ali postoji transkript (također na engleskom) koji olakšava razumijevanje. Neće vam biti problem pratiti predavanja ako ste prije učili ovaj jezik.

Možete započeti online tečaj kad god želite. Vrijeme kada ćete pohađati nastavu određujete sami ovisno o svom slobodnom vremenu. Sadržaju možete pristupiti sa svog telefona, tableta ili stolnog računala, gdje god se nalazili.

Imate ukupno godinu dana prava na pristup sadržaju tečaja od dana aktivacije. Pristup ispitu dobivate odvojeno od sadržaja te također imate godinu dana prava pristupa ispitu od dana aktivacije te imate ukupno 3 pokušaja za polaganje ispita

Ispit polažete online u obliku testa gdje prepoznajete točne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta za rješavanje ispita. Da biste položili ispit morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora.

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od jedne godine za polaganje završnog ispita. Ako ne prođete prvi put, možete pauzirati, ponovno prijeći područja u koja niste bili sigurni i zatim pokušati ponovno. Također možete kupiti dodatne testove po cijeni od 149 eura.

Kada uspješno položite ispit, certifikat će vam odmah biti dostupan u elektroničkom obliku na vašem NASM nalogu.

NASM Certifikacija trenera bodybuildinga ne ističe i ne morate je obnavljati.

BODYBUILDING

CIJENA TEČAJA:

899

Ako trebate pomoć ili dodatne informacije o kupnji tečaja, posjetite ovaj LINKili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.