Grupni fitness instruktor
Online tečaj

Želite izgraditi odnos i povjerenje s velikim brojem klijenata?

Jeste li nezadovoljni svojim trenutnim poslom i razmišljate o novoj karijeri?

Imate strast za fitnesom, ali niste sigurni je li to pravi izbor za vas?

Zahvaljujući našoj edukaciji, možete se profilirati kao fitness trener. Ne treba vam prethodno iskustvo! Na samom tečaju naučit ćete sve što vam je potrebno da budete uspješan grupni fitnes instruktor. If you are already a trainer, our courses will clarify all ambiguities and improve your existing knowledge.

Ako želite naučiti kreirati vlastitu koreografiju, prilagoditi trening različitoj populaciji kao što su trudnice, starija populacija, kao i podučavati sat većoj grupi ljudi nudeći raznoliko, sigurno i učinkovito iskustvo, ovaj trening je pravi izbor za vas!

Što dobivate završetkom ovog tečaja?

Međunarodno priznat certifikat Athletics and Fitness Association of America  (AFAA), organizacija s više od 35 godina iskustva i vodstva u industriji fitnessa. (www.afaa.com). AFAA certifikat je akreditiran od strane EREPS-a, kao i NCCA i predstavlja zlatni standard u certifikaciji grupnih fitness instruktora.

AFAA FACTS

Kako funkcionira online tečaj?

Prednost online tečaja je što možete slušati gdje god želite i kada želite, u vrijeme koje Vama odgovara.

Imate pravo pristupa tečaju godinu dana.

 Edukacija uključuje: digitalnu knjigu, prezentacije, video prezentacije, skriptu s vježbama i njihovim izmjenama, bazu snimaka s vježbama, primjere gotovih treninga, kao i završni test.

Tečaj je na engleskom jeziku, s tim da ispod svake video prezentacije imate   transkript (također na engleskom) što olakšava razumijevanje.

Ispit je u obliku testa u kojem prepoznajete točne odgovore. 

HFS blog (Facebook Cover)

Šta ćete naučiti na tečaju

Sadržaj tečaja

Poglavlje 1: Industrija grupnog fitnessa

Saznat ćete sve o suvremenom stanju zdravlja i kondicije. Ovo razumijevanje će vam dati uvid u to zašto će vam vaša karijera u fitnessu pomoći da postanete toliko utjecajni u poboljšanju života drugih.

Poglavlje 2: Osnove znanosti o vježbanju

Pomaganje drugima da postignu svoje ciljeve zahtijeva znanje za temeljitu analizu osnova ljudskog kretanja. Biomehanika i interakcije mišićnih kontrakcija pružaju vam osnove znanosti o vježbanju i temeljito razumijevanje ljudskog tijela.

Poglavlje 3: Sustav lјudskog kretanja

Naučit ćete funkcije sustava ljudskog kretanja (koji se naziva i kinetički lanac). Kinetički lanac sastoji se od tri različita, ali usko isprepletena sustava koji omogućuju našem tijelu kretanje. Poznavanje ovih sustava i njihove interakcije pomoći će vam da usmjerite pojedince s kojima radite da se kreću sigurno i učinkovito.

Poglavlje 4: Integrirani fitness

Integrirani fitness je temelj za uspješan razvoj bilo kojeg fitness programa, kombinirajući više vrsta vježbi kako bi se sudionicima pomoglo u postizanju njihovih ciljeva. Primjenom različitih komponenti integriranog fitnessa možete dizajnirati sigurnije i učinkovitije treninge.

Poglavlje 5: Osnove o dizajnu treninga

Koristeći načela integriranog fitnessa, sada možete početi sastavljati pet komponenti treninga u jedinstveni tok treninga. Temeljitim istraživanjem svake od pet komponenti (uvod, priprema za pokret, glavni dio, prijelaz i završetak), možete identificirati različita razmatranja za najpopularnije formate, uključujući intenzitet treninga i odgovarajući odabir vježbi.

Poglavlje 6: Tehnika vježbanja

Jedan vrijedan resurs za ambicioznog instruktora grupnog fitnessa je veliki izbor vježbi koje mogu biti korisne u više formata. Osim toga, instruktori bi trebali biti upoznati s pravilnom tehnikom za svaku vježbu koju izvode i biti spremni ponuditi izmjene kako bi se prilagodili potrebama vježbača.

Poglavlje 7: Planiranje treninga i priprema

Tek nakon razumijevanja integriranog fitnessa, komponenti treninga i pravilne tehnike izvođenja vježbi u najpopularnijim formatima, instruktori mogu primijeniti svoje znanje u teretani. Pažljivo planiranje lekcija omogućuje instruktorima priliku da poboljšaju planirane ishode svojih treninga odabirom elemenata kao što su glazba, oprema i opcije vježbi koje najbolje odgovaraju njihovim ciljevima.

Poglavlje 8: Prilagođavanje dinamici časa

Osim planiranja svojih treninga, instruktori također moraju biti spremni nositi se s neočekivanim događajima tijekom dana. Moraju znati kako reagirati u brojnim situacijama, od iznenadnih početnika do hitnih medicinskih slučajeva, ovo će vam poglavlje pomoći u vašim nastojanjima da svima pružite sigurno i inkluzivno iskustvo. Marljivo pripremanje sale može pomoći u izbjegavanju komplikacija prije početka treninga.

Poglavlje 9: Komunikacija i učenje

Dok je duboko poznavanje pravilnog izvođenja vježbi i dizajna treninga ključno za sve instruktore grupnog fitnessa, test uspješnog instruktora leži u povezivanju s vježbačima kroz njihove preferirane stilove učenja i aktivno praćenje. Općenito, najbolji način povezivanja s vježbačima je pružanje instrukcija usmjerenih na pojedinca koje se odnose na individualne potrebe, a istovremeno donose korist cijeloj grupi.

Poglavlje 10: Rad sa posebnim populacijama

Instrukcije usmjerene na pojedinca zahtijevaju razumijevanje različitih razina kondicioniranja koje mogu utjecati na izvedbu pojedinca u grupnom treningu. Razumijevanjem različitih pristupa i dostupnih modifikacija možete podržati svakog vježbača bez potrebe da ih izdvajate ili žrtvujete ukupnu kvalitetu treninga.

Poglavlje 11: Konekcija i motivacija

Da bi instruktor bio uspješan, treba se povezati sa svojim polaznicima, angažirati ih i motivirati da se uvijek iznova vraćaju treninzima. Motivirajući svakog vježbača na način koji ga potiče da postigne svoje ciljeve, izgradit ćete veliku vrijednost i odnos povjerenja sa svojim vježbačima.

Poglavlje 12: Profesionalne i pravne odgovornosti

Kao i kod svake karijere, postoje pravna, etička i profesionalna očekivanja za certificirane instruktore grupnog fitnessa. U ova očekivanja uključena je i potreba za kontinuiranim obrazovnim i iskustvenim razvojem, kao i metode brige o sebi koje će vam pomoći da održite svoje poslovanje i napredujete.

Poglavlje 13: Pravilna prehrana

Postizanje optimalnog zdravlja i kondicije nadilazi ljudsko kretanje, ono uključuje i pravilnu prehranu. Nutricionizam je znanost koja se razvija i brzo mijenja. Kako se provode nova istraživanja, nove informacije pružaju nove uvide koji mogu utjecati na posao koji obavljate kao instruktor grupnog fitnessa. Ovo poglavlje će vam pružiti osnovne informacije o prehrani koje će vam trebati za razgovor s vježbačima, kao i za vaše vlastito zdravlje.

Želite posao koji možete raditi od kuće? kao dio AFAA-GFI tečaja, sada besplatno dobivate dodatni sadržaj NASM Fundamentals of Virtual Coaching. Naučit ćete kako podučavati klijente online. Naučit ćete sve od postavljanja opreme, izrade digitalnih programa, primanja plaćanja i više! Tečaj uključuje 5 detaljnih lekcija, 10 kratkih videozapisa i još mnogo toga.

Kada završite tečaj, polažete ispit online iz udobnosti svog doma. Završni ispit sastoji se od 120 pitanja na kojima prepoznajete točne odgovore. Za prolaz morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora. Imate 120 minuta da završite ispit.

Edukacija uključuje:

Iskustva naših polaznika

Često postavljana pitanja

Tečaj Frupni Fitness Instruktor vrijedi 15 AFAA CEU bodova i 1,5 NASM CEU bodova.

NASM Provider logo AFAA Provider Logo

Potrebno je znati engleski jezik. Obuka je na engleskom, ali postoji transkript (također na engleskom) koji olakšava razumijevanje. Neće vam biti problem pratiti predavanja ako ste prije učili ovaj jezik.

Možete započeti online tečaj kad god želite. Vrijeme kada ćete pohađati nastavu određujete sami ovisno o svom slobodnom vremenu. Sadržaju možete pristupiti sa svog telefona, tableta ili stolnog računala, gdje god se nalazili.

Imate ukupno godinu dana prava na pristup sadržaju tečaja od dana aktivacije. Pristup ispitu dobivate odvojeno od sadržaja te također imate godinu dana prava pristupa ispitu od dana aktivacije te imate ukupno 3 pokušaja za polaganje ispita

Ispit polažete online u obliku testa gdje prepoznajete točne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta za rješavanje ispita. Da biste položili ispit morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora.

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od jedne godine za polaganje završnog ispita. Ako ne prođete prvi put, možete pauzirati, ponovno prijeći područja u koja niste bili sigurni i zatim pokušati ponovno. Također možete kupiti dodatne testove po cijeni od 249 eura.

Certifikat se obnavlja svake dvije godine po cijeni od 199 eura ili doživotnu certifikaciju možete platiti nakon dvije godine po cijeni od 449 eura.

Da biste ispunili uvjete za recertifikaciju, morate zaraditi CEU bodove. CEU bodove možete skupljati kroz razne edukacije, seminare i konferencije koje je akreditirala i priznala AFAA.

Potrebno vam je ukupno 15 AFAA CEU bodova da obnovite svoju certifikaciju koja uključuje obaveznu certifikaciju prve pomoći koja nosi 2 AFAA CEU boda.

Cijena edukacije iznosi 399 eura, uz mogućnost plaćanja u tri mjesečne rate.

Obuka uključuje NASM digitalnu knjigu, prezentacije, video prezentacije, video i skriptu s vježbama i njihovim modifikacijama, primjere gotovih treninga, provjere znanja, pitanja za pripremu ispita, kao i NCCA akreditirani ispit.

Nakon završene edukacije dobit ćete međunarodno priznati certifikat!

GRUPNI FITNESS INSTRUKTOR

CIJENA TEČAJA:

399€

Ako trebate pomoć ili dodatne informacije o kupnji tečaja, posjetite ovaj LINKili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.