Specijalist za Korektivne Vježbe
Online tečaj

Kako postati stručnjak za korektivno vježbanje i povećati svoju stručnost?

Susrećete li se kao trener često sa klijentima koji imaju bolove u leđima, koljenima, stopalima, vratu ili ramenima? Voljeli biste im pomoći da se kreću, osjećaju i bolje žive, ali niste sigurni na koji način, koje vježbe, kojim redoslijedom i koliko često.

Zašto je potrebno korektivno vježbanje?

Tko može imati koristi od korektivnog vježbanja?

Suvremeni način života doveo je do toga da se ljudi manje kreću, a više vremena provode u sjedećem položaju. Dugotrajno sjedenje i umor dovode do nepravilnog sjedećeg položaja, bolova u leđima, lošeg držanja i kasnije deformiteta. Kao treneru, važno je razumjeti da gotovo svaki klijent s kojim radite može biti sklon čestim ozljedama i bolestima, od bolova u donjem dijelu leđa, ozljeda ALC-a do bolova u ramenu.

NASM specijalizacija za korektivno vježbanje je provjereni program koji se može koristiti za smanjenje mišićne disfunkcije. Možete ga primijeniti na sve klijente, što će dodatno povećati vrijednost vašeg poslovanja. Dobivanje certifikata stručnjaka za korektivno vježbanje (NASM-CES) pokazuje vašu stalnu strast i ulaganje u obrazovanje, pomažući vam da se bolje uspostavite kao lider u industriji fitnessa.

Program Specijalist za Korektivno Vežbanje (NASM-CES) možete primeniti na klijente koji su već u dobrom fizičkom stanju ali žele više! Možda se spremaju za utrku ili se natječu u sportu.

Imat ćete znanje koje ćete moći primijeniti u radu s klijentima kako biste bili sigurni da su u stanju učiniti sve što je u njihovoj moći, zadržati učinkovitost kretanja i izbjeći ozljede jer svakodnevno izazivaju svoje tijelo i guraju izvan granica.

Bilo da ste kondicijski trener, sportski trener, fitness trener ili možda kiropraktičar ili terapeut za masažu, ovaj tečaj će vam omogućiti da povećate kvalitetu usluga, postanete profesionalniji i pomognete svojim klijentima na pravi način.

Upišite se na online tečaj Specijalist za korektivne vježbe i steknite svjetski poznati certifikat Natonalne akademije sportske medicine (NASM), organizacije koja ima više od 35 godina iskustva i vodstvo u fitnes industriji. (www.nasm.org).

Tečaj možete započeti kad god želite, sadržaju možete pristupiti putem telefona, tableta ili računala, gdje god da se nalazite! Dobit ćete 100% najkvalitetnije iskustvo i vrhunski digitalni sadržaj!

Vi odlučujete kada ćete slušati nastavu ovisno o slobodnom vremenu. Možete napraviti pauzu ili se vratiti na lekciju ako ste nešto propustili ili niste bili dovoljno usredotočeni.

Imate pravo pristupa sadržaju tečaja godinu dana kako ne biste propustili nijednu bitnu informaciju.

Kako funkcionira online tečaj?

Prednost online tečaja je što možete slušati gdje god želite i kada želite, u vrijeme koje Vama odgovara.

Imate ukupno 5 godina prava na pristup sadržaju tečaja.

Edukacija uključuje: digitalnu knjigu s 18 poglavlja, više od 50 video prezentacija, skriptu s vježbama i njihovim izmjenama, bazu snimaka s vježbama, primjere gotovih treninga, pitanja za pripremu ispita, kao i završni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s transkriptom ispod svake video prezentacije (također na engleskom) što olakšava razumijevanje.

Ispit je u obliku testa u kojem prepoznajete točne odgovore.

Sadržaj tečaja

Poglavlje 1: Zašto korektivno vježbanje

Shvatit ćete zašto su korektivne vježbe važne i koji su razlozi uključivanja korektivnih vježbi u program treninga.

Poglavlje 2: Znanost o ljudskom kretanju i korektivnim vježbama

Otkrijte odnos između funkcionalne anatomije, ljudskog sustava kretanja i kako se on odnosi na cjelokupnu strategiju korektivnog vježbanja.

Poglavlje 3: Tehnike inhibicije

Odaberite i implementirajte odgovarajuće inhibitorne strategije na temelju klijentovih trenutnih dijagnostičkih rezultata

Poglavlje 4: Tehnike istezanja

Obrazloženje i pravilna primjena različitih modaliteta fleksibilnosti

Poglavlje 5: Tehnike aktivacije

Ovo poglavlje će vam dati smjernice, mjere opreza i kontraindikacije za izvođenje izoliranih vježbi snage

Poglavlje 6: Tehnike integracije

Razumjet ćete važnost integriranog dinamičkog pokreta i kako napredovati u tim pokretima kako biste postigli ciljeve i poboljšali performanse vašeg klijenta

Poglavlje 7: Upoznavanje i procjena novih klijenata

Naučite kako najbolje dijagnosticirati klijente kako biste stvorili najciljaniji program treninga prilagođen specifičnim potrebama

Poglavlje 8: Statičke procjene

Prvi, osnovni korak u dijagnostičkom procesu u korektivnom vježbanju, koji daje uvid u cjelokupnu posturu tijela klijenta

Poglavlje 9: Procjene kretanja

Procjene kretanja temelj su dijagnostike. Radite kroz dijagram toka ocjenjivanja, odabirući najrelevantnije i ciljane testove.

Poglavlje 10: Procjene mobilnosti

Steknite razumijevanje kako dodatno poboljšati dijagnostički proces s ciljanim procjenama mobilnosti.

Poglavlje 11: Korektivne strategije za stopalo i gležanj

Ljudsko kretanje složena je ravnoteža senzorne stimulacije, neuromuskularne kontrole i biomehaničke stabilizacije. U srži ljudskog pokreta je odnos između stopala i skočnog zgloba. Ovo poglavlje će pregledati i objasniti vitalnu funkciju ovog aspekta kinetičkog lanca.

Poglavlje 12: Korektivne strategije za koljeno

Budući da je najčešća ozljeda ozljeda koljena, potrebno je poznavati kinetičku funkciju ovog dijela tijela. Naučit ćete osnovnu anatomiju koljena, strategije za liječenje korektivnim vježbama i kako identificirati abnormalne obrasce aktivacije mišića.

Poglavlje 13: Korektivne strategije za LPHC kompleks koji se sastoji od lumbalne kralježnice, zdjelice i kukova

LPHC kompleks je deo tela koji ima ogroman uticaj na strukture iznad i ispod njega. Zbog svog učinka na susjedne mišiće i zglobove, ovo je izuzetno važan dio tijela za razumijevanje. U ovom poglavlju naučit ćete kako osigurati da ovaj segment klijenata bude uključen učinkovito i sigurno.

Poglavlje 14: Korektivne strategije za torakalnu kralježnicu i ramena

Ovo poglavlje obrađuje anatomiju torakalne kralježnice i anatomiju ramena, mehanizme nastanka čestih ozljeda u ovom dijelu tijela, utjecaj promijenjenih pokreta torakalne kralježnice na kinetički lanac i drugo.

Poglavlje 15: Korektivne strategije za zglob i lakat

Lakatni zglob funkcionira kao veza između ramena i ručnog zgloba, pružajući veliku količinu stabilnosti i kretanja. S obzirom na složenost i nužnost ručnog zgloba i lakta, disfunkcija često može negativno utjecati na dnevne aktivnosti.

Poglavlje 16: Korektivne strategije za vratnu kralježnicu

U ovom poglavlju naučit ćete anatomiju vratne kralježnice, kako izvršiti sustavnu procjenu, kako odabrati odgovarajuće strategije i uobičajene ozljede koje se javljaju u ovom dijelu tijela.

Poglavlje 17: Samopomoć i oporavak

Naučite strategije oporavka kako biste ublažili učinke svakodnevnih stresora na tijelo.

Poglavlje 18: Provedba strategija korektivnih vježbi

Naučite kako primijeniti korektivne vježbe u različitim scenarijima i okruženjima za klijente s različitim ciljevima.

Kada završite tečaj, polažete ispit online iz udobnosti svog doma. Završni ispit sastoji se od 100 pitanja za koje prepoznajete točne odgovore. Za prolaz morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora. Imate 90 minuta da završite ispit.

Edukacija uključuje:

NASM FACTS

Često postavljana pitanja

Tečaj NASM-CES vrijedi 1.9 CEU bodova.

NASM Provider logo

Potrebno je znati engleski jezik. Obuka je na engleskom, ali postoji transkript (također na engleskom) koji olakšava razumijevanje. Neće vam biti problem pratiti predavanja ako ste prije učili ovaj jezik.

Možete započeti online tečaj kad god želite. Vrijeme kada ćete pohađati nastavu određujete sami ovisno o svom slobodnom vremenu. Sadržaju možete pristupiti sa svog telefona, tableta ili stolnog računala, gdje god se nalazili.

Imate ukupno 5 godina prava pristupa sadržaju tečaja od dana aktivacije. Pristup ispitu dobivate odvojeno od sadržaja i imate godinu dana prava pristupa ispitu od dana aktivacije i ukupno 3 pokušaja polaganja ispita.

Ispit polažete online u obliku testa gdje prepoznajete točne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta za rješavanje ispita. Da biste položili ispit morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora.

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od jedne godine za polaganje završnog ispita. Ako ne prođete prvi put, možete pauzirati, ponovno prijeći područja u koja niste bili sigurni i zatim pokušati ponovno. Također možete kupiti dodatne testove po cijeni od 149 eura.

NASM Certifikat specijalista za korektivne vježbe ne ističe i ne morate ga obnavljati.

SPECIJALIST ZA KOREKTIVNE VJEŽBE

CIJENA TEČAJA:

899

CIJENA TEČAJA SA POPUSTOM:

719 €

Ako trebate pomoć ili dodatne informacije o kupnji tečaja, posjetite ovaj LINKili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields