Savjetnik za Preshranu
Online tečaj

Želite posao koji će vam donijeti veću zaradu, ali i više slobodnog vremena?

Želite li se dodatno educirati i poboljšati kvalitetu života?

Budite u tijeku s najnovijim činjenicama i aktualnim temama iz područja prehrane!

Kao NASM Certificirani savjetnik za ishranu (NASM-CNC) poboljšat ćete svoje zdravlje i pomoći ljudima da promijene svoje životne navike na bolje! Umjerena i raznolika prehrana preduvjet je dobrog zdravlja. Pravilna prehrana trebala bi pokrivati ​​dnevne energetske potrebe individualno prilagođene pojedincu. Jedan od najboljih načina da poboljšate svoje zdravlje i prehranu je poboljšati svoje znanje.

U ovom vrhunskom interaktivnom programu naučit ćete kako voditi svoje klijente na putu postizanja najbolje verzije sebe. Steći ćete relevantna znanja i vještine koje su vam potrebne kako biste svojim klijentima pružili prave informacije i savjete u ovom području. Moći ćete upotrijebiti svoje komunikacijske vještine kako biste poboljšali njihovo zdravlje, motivirali ih da ostanu ustrajni i pomogli im u postizanju ciljeva vezanih uz fitnes.

Što dobivate završetkom ovog tečaja?

Prijavite se za online trening jedne od vodećih svjetskih organizacija u području fitness edukacije – NASM (National Academy of Sports Medicine). Organizacija s 35 godina iskustva i vodstva u fitness industriji (www.nasm.org). Certifikat je međunarodno priznat i prepoznat kao najbolji na svijetu!

Kako funkcionira online tečaj?

Prednost online tečaja je što možete slušati gdje god želite i kada želite, u vrijeme koje Vama odgovara.

Imate pravo pristupa sadržaju tečaja 5 godina.

Edukacija uključuje: interaktivnu knjigu s infografikama i kratkim videima, provjere znanja, pitanja za pripremu ispita, kao i završni test.

Obuka je na engleskom jeziku, s transkriptom ispod svake video prezentacije (također na engleskom) što olakšava razumijevanje.

Ispit je u obliku testa u kojem prepoznajete točne odgovore.

Šta ćete naučiti na tečaju

S NASM certifikatom za savjetnika za prehranu ćete:

Sadržaj tečaja

Poglavlje 1: Uvod

Saznajte više o ulozi savjetnika za prehranu i kako vam NASM certifikat može pomoći u napredovanju u karijeri.

Poglavlje 2: Opseg prakse

Razumjet ćete opseg prakse savjetnika za fitness prehranu, profesionalna očekivanja i razlikovati srodna zanimanja u prehrani.

Poglavlje 3: Prehrana i praksa utemeljena na dokazima

U ovom ćete poglavlju naučiti važnost prakse utemeljene na dokazima, razliku između osnovnih znanstvenih načela i metodologije te definirati procese znanstvenog istraživanja.

Poglavlje 4: Obrasci prehrane

Razumjet ćete utjecaj prehrane na zdravlje i čimbenike koji utječu na obrasce prehrane.

Poglavlje 5: Energetska ravnoteža i metabolizam

Ovo poglavlje istražuje kako makronutrijenti potiču aktivnost i tjelesne funkcije. Razumjet ćete prvi zakon termodinamike, energetsku ravnotežu i energetske sustave.

Poglavlje 6: Proteini

Protein je važan makronutrijent o kojem ovise mnoge tjelesne funkcije. Naučite strukturu i funkciju proteina, ukupne dnevne potrebe za proteinima i metode za određivanje potreba za proteinima u prehrambenom programu.

Poglavlje 7: Ugljikohidrati

Ugljikohidrati daju energiju tijelu. Naučit ćete njihovu strukturu i funkciju, proces probave i apsorpcije, dnevne potrebe za ugljikohidratima i još mnogo toga.

Poglavlje 8: Masti

Masti u prehrani imaju mnoge važne funkcije. U ovom poglavlju naučit ćete o funkciji masti i preporukama za adekvatan unos, zdravim i nezdravim mastima te ključnim mitovima o mastima.

Poglavlje 9: Alkohol

Ovo poglavlje objašnjava proces probave i apsorpcije alkohola, kao i fiziološke učinke i metode uključivanja alkohola u program prehrane.

Poglavlje 10: Mikronutrijenti

Mikronutrijenti pomažu u održavanju metaboličkih procesa potrebnih za proizvodnju energije. Naučit ćete razliku između vitamina topivih u vodi i vitamina i minerala topivih u mastima, prepoznati uobičajene izvore hrane i naučiti izračunati dnevne preporučene unose i vrijednosti za svaki mikronutrijent.

Poglavlje 11: Hidratacija

U ovom poglavlju saznat ćete što se događa u tijelu nakon značajnog gubitka znojenjem. Također ćete otkriti metode koje pomažu smanjiti pretjeranu hipo- ili hiperhidraciju i naučiti o ispravnim strategijama hidracije.

Poglavlje 12: Vrijeme za jelo

Otkrijte strategije vremenskog rasporeda hranjivih tvari za bolju izvedbu i promjenu sastava tijela, kao i ulogu koju vremenski raspored nutrijenata ima u cjelokupnoj prehrani.

Poglavlje 13: Suplementacija

Naučit ćete odrediti ulogu i upotrebu suplemenata za različite ciljeve te kako komunicirati s klijentima o prednostima i nedostacima suplemenata.

Poglavlje 14: Psihologija kontrole težine i promjene ponašanja

U ovom ćete poglavlju naučiti kako psihologija utječe na kondiciju i cjelokupno zdravlje. Prepoznate prepreke klijenata zdravoj prehrani i redovitoj tjelovježbi, uobičajeni poremećaji prehrane i uobičajeni tipovi klijenata korišteni za razvoj prilagođenih programa.

Poglavlje 15: Coaching i komunikacija

Važno je da nutricionistički savjetnici komuniciraju na način koji pozitivno utječe na pridržavanje njihovih programa. Naučit ćete strategije za izgradnju odnosa punog povjerenja i koristiti učinkovite komunikacijske vještine kako biste potaknuli promjenu ponašanja.

Poglavlje 16: Motivacija

Ovo poglavlje objašnjava motivacijsko intervjuiranje i strategije koje se koriste kako bi se pomoglo klijentima da razumiju temeljne razloge za vlastitu promjenu, dok potvrđuje osobnu motivaciju.

Poglavlje 17: Postavljanje ciljeva

Naučit ćete različite vrste ciljeva, prednosti učinkovitog postavljanja ciljeva, metode za pružanje povratnih informacija i praćenje napretka te zamke i prepreke s kojima se klijenti obično susreću prilikom postavljanja ciljeva.

Poglavlje 18: Nutritivna procjena i ispitivanje sastava tijela

Naučit ćete metode koje se koriste za procjenu sastava tijela i razumjeti važnost dosljednosti i pristupačnosti.

Poglavlje 19: Deklaracije o hrani i dodacima prehrani te veličine porcija

Saznajte više o standardima deklariranja hrane i dodataka prehrani te preporukama za veličinu serviranja.

Poglavlje 20: Pomaganje klijentima u svakodnevnim situacijama

Ovo poglavlje objašnjava strategije koje mogu pomoći klijentima u odabiru zdrave hrane u svakodnevnim situacijama, kao što su trgovina ili restoran.

Poglavlje 21: Dijeta i različiti pristupi prehrani

Saznajte najnovije činjenice o prehrani i kako ona utječe na zdravlje, sastav tijela i sportsku izvedbu. Ovo poglavlje istražuje mnogo različitih dijeta i pruža detalje o njihovoj sigurnosti i učinkovitosti.

Poglavlje 22: Kontroverze oko prehrane

Dubinski pristup znanosti i objašnjenja za mnoge kontroverze oko prehrane s kojima se današnji klijenti suočavaju.

Poglavlje 23: Upravljanje platoima mršavljenja i održavanje željene težine

Ovo poglavlje ispituje znanost i psihologiju stagnacije mršavljenja i kako pomoći klijentima da pobjegnu iz ovog začaranog kruga.

Poglavlje 24: Programiranje – spajanje svega

Ovo poglavlje stavlja znanje u praksu i detaljno opisuje postupak programiranja prehrane korak po korak.

Kada završite tečaj, polažete ispit online iz udobnosti svog doma. Završni ispit sastoji se od 100 pitanja za koje prepoznajete točne odgovore. Za prolaz morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora. Imate 90 minuta da završite ispit.

Edukacija uključuje:

NASM FACTS

Često postavljana pitanja

Tečaj certificiranog savjetnika za prehranu (NASM-CNC) vrijedi 1,9 CEU bodova.

NASM Provider logo

Potrebno je znati engleski jezik. Obuka je na engleskom, ali postoji transkript (također na engleskom) koji olakšava razumijevanje. Neće vam biti problem pratiti predavanja ako ste prije učili ovaj jezik.

Možete započeti online tečaj kad god želite. Vrijeme kada ćete pohađati nastavu određujete sami ovisno o svom slobodnom vremenu. Sadržaju možete pristupiti sa svog telefona, tableta ili stolnog računala, gdje god se nalazili.

Imate ukupno 5 godina prava pristupa sadržaju tečaja od dana aktivacije. Pristup ispitu dobivate odvojeno od sadržaja i imate godinu dana prava pristupa ispitu od dana aktivacije i ukupno 3 pokušaja polaganja ispita.

Ispit polažete online u obliku testa gdje prepoznajete točne odgovore. Test sadrži 100 pitanja i imate ukupno 90 minuta za rješavanje ispita. Da biste položili ispit morate postići rezultat od 70% ili više točnih odgovora.

Ne brinite! Imate pravo na tri pokušaja u roku od jedne godine za polaganje završnog ispita. Ako ne prođete prvi put, možete pauzirati, ponovno prijeći područja u koja niste bili sigurni i zatim pokušati ponovno. Također možete kupiti dodatne testove po cijeni od 149 eura.

Kada uspješno položite ispit, certifikat će vam odmah biti dostupan u elektroničkom obliku na vašem NASM nalogu.

Certifikacija savjetnika za prehranu obnavlja se svake dvije godine.

Kako biste stekli pravo na recertifikaciju, morate ponovno pristupiti ispitu, za koji ćete također imati 3 pokušaja i jednu godinu prava pristupa. Cijena recertifikacije je 199 eura.

Kada ponovno položite ispit, vaš će certifikat biti aktivan sljedeće dvije godine od novog datuma kada ste položili recertifikacijski test.

Cijena edukacije s popustom je 765 eura, uz mogućnost plaćanja u tri rate.

Obuka uključuje NASM interaktivnu digitalnu knjigu s infografikama i kratkim video zapisima, provjere znanja, pitanja za pripremu ispita, kao i NCCA akreditirani ispit.

Nakon završene edukacije dobit ćete međunarodno priznati certifikat!

SAVJETNIK ZA PREHRANU

CIJENA TEČAJA:

899

CIJENA TEČAJA SA POPUSTOM:

765 €

Ako trebate pomoć ili dodatne informacije o kupnji tečaja, posjetite ovaj LINK ili nas kontaktirajte.

Pridružite se listi čekanja Obavestićemo Vas kada proizvod bude ponovo dostupan za kupovinu. Molimo Vas da ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields